pokerproffs

Om du drömmer om att bli en professionell pokerspelare så är du långt ifrån ensam. Många lockas av det till synes bekväma livet med mycket pengar, mycket resor och mycket spänning. Det är sant att poker kan vara ett trevligt yrke som ger dig ett liv med relativt mycket frihet. Det är dock viktigt att förstå att livet som pokerspelare inte bara är en dans på rosor utan att det också kräver stor dedikation från spelaren.

Nästan alla kan bli professionella pokerspelare om de är villiga att spendera den tid som krävs för att bli en duktig disciplinerad spelare. Detta innebär dock inte att alla spelare kan bli nästa Phil Ivey, Daniel Negreanu eller Phil Hellmuth. För att bli en spelare av absoluta världsklass måste man ha det där lilla extra. Något som man nästan måste födas med då det är mycket svårt att lära sig om man inte fötts med det. De flesta kan dock lära sig att bli tillräckligt bra för att kunna leva ett gott liv på sina vinster vid pokerborden.

Om du skall ha en chans att bli en professionell spelare måste du vara beredd att spendera tusentals timmer vid pokerborden online och offline. Du måste vara villig att dedikerad dig till pokern och pokerstudier på samma sätt som du skulle dedikerade dig till andra studier om du ville lära dig ett annat jobb. Det tar fyra och ett halv år vid universitetet att bli en jurist. På samma sätt måste du förvänta dig att det tar flera år att bli en riktigt bra pokerspelare.

Försök inte att bli en professionell pokerspelare om du vet att du har tendenser till spelberoende. Som pokerspelare så spelar du inte utan du utövar ditt yrke. Om du blir spelberoende kommer det mycket negativt påverka dina möjligheter till framgång.

Du måste också inse att det är något helt annat att spela professionellt än det är att spela för nöjes skull. Om du spelar för nöjes skull så spelar du med två mål, att erhålla njutning och att tjäna pengar. Om du spelar professionell så är målet bara ett, att tjäna pengar. Du måste eliminera nöjet från ekvationen. Detta innebär att inte syna bara för att få se kort, inte göra galna spel utan strategisk eftertanke etc. Att spela poker professionell är mycket tråkigare än att spela för nöjes skull. Du förvandlar ditt nöje till ett jobb. Om du väljer att försöka börja spela professionellt så kommer din hobby aldrig att bli densamma igen. Du kanske inte märker det när du först börjar spela mer professionellt. Men en dag kommer du vakna och upptäcka hur din syn på spelet har ändrats. Detta är inte negativt men det är något som du måste vara medveten om. Även om pokern förvandlas till ett jobb så kommer du finna mycket nöje kring ditt spelande och de upplevelser det ger dig. En stor del av de flesta pokerproffs liv består av grinding.

Vill du fortfarande bli en professionell spelare? I så fall är det dags att ta en närmare titt på hur du maximera dina chanser att lyckas. Innan du läser vidare är det viktigt att du inser att det inte finns något rätt eller fel sätt att bli pokerproffs. Alla spelare har sin egna historia. Det vi skriver nedan är inte det enda sättet att bli proffs. Det är dock ett sätt som kan ge dig så höga chanser att lyckas som möjligt.

Det finns inga skolor eller universitet som du kan gå vid för att lära dig bli en pokerspelare. Det finns ingen examen för pokerspelare. Det finns utbildningar online som kan hjälpa dig bli en bättre spelare men de kan vara dyra att delta i och de är inte hela lösningen. Bara ett verktyg som kan hjälpa dig på vägen.

Om du vill bli professionell pokerspelar är det rekommendabelt att du har ett jobb eller annan inkomstkälla vid sidan av pokern. Det är mycket svårt att leva på pokern medan du lär det du måste lära dig för att bli en mer professionell spelare. Detta även om du redan är en spelare som vinner pengar. Detta beror på att du när du vill bli professionell pokerspelare måste fokusera helt på att bygga din bankrulle. Om du samtidigt måste ta ut pengar för att leva för så gör det allt så mycket svårare. Om du är beroende av dina inkomster från pokern kan det även vara mycket svårare att de risker som är nödvändiga för att du skall kunna bli en framgångsrik professionell spelare.

Det är viktigt att du dedikerad mycket energi till ditt pokerspelande men det är också viktigt att ditt arbete vid sidan av pokern inte blir lidande och att du inte förlorar ditt jobb. Se till att alltid göra ett bra jobb och spendera sedan så mycket som möjligt av din fritid på pokern. Glöm dock inte att samtidigt leva ett hälsosamt liv. Att träna och ta hand om sig själv tar inte tid ifrån ditt mål att bli en framgångsrik pokerspelare. Det hjälper dig mot ditt mål.

Att spela poker är en stor del i att lära sig att bli en bra spelare. Du skall dock inte underskatta värdet av att läsa pokerböcker, se pokerserier, ta del av online kurser och all annan information som finns på webbsidor och online forum.

Det finns en lång rad olika saker som du måste lära dig för att kunna bli en framstående spelare. Vissa saker kommer dock oftast automatisk med erfarenhet och disciplin. Det saker jag därför rekommenderar att du fokuserar mest på att lära dig är:

  • Hur du hanterar din bankrulle och optimerar din risk profil. Att bygga sin bankrulle för att i framtiden kunna spela med större insatser utan att ta alltför stora risker vid pokerborden är en mycket viktig del i processen att bli en professionell pokerspelare. Det kan kommer en dag när din bankrulle är så stor att du inte längre behöver oroa dig för detta. Men detta är mycket få förunnat och tills du når den nivån är det mycket viktigt att hantera din risker.
  • Lär känna dig själv. Det säga ofta att man skall spela motståndarna inte bara korten när man spelar poker. Detta är sant men en faktor som ofta glöms bort är spelaren själv. Genom att känn dig själv väl minskar du risken att du tiltar, gör det svårare för anda spelare att manipulera dig och kan lära dig att medveten skicka ut vad som ser ut som omedvetna signaler till andra kring bordet för att manipulera dem att göra det du vill. Det är dock bara möjligt om du känner dig själv mycket väl. Du skall lära känna dig själv både fysisk och mentalt. Som en del i detta rekommenderar jag att du sätter upp en spegel så att du kan se dig själv medan du spelar online poker.
  • Lär dig disciplin och att spela disciplinerat. Disciplin är en av de viktigaste nycklarna till att bli en framgångsrik pokerspelare. När du läser om spelare som Viktor Bloom så är det lätt att tro att aggression och aggressivt spel är nyckel till framgång. Faktum är dock att aggression inte är värt något utan disciplin. När du har lärt dig själv att hålla dig disciplinerad och spela disciplinerat så kan du börja använda andra verktyg som aggression och dra nytta av dess fulla värde. En del i att vara disciplinerad är att bara spela de poker typer och på de nivåer som man har bestämt sig för att spela på och att aldrig gå upp till en högre nivå innan man nått de mål man ställde för sig på den lägre nivån.
  • Lär dig tålamod. Tålamod är vid sidan av disciplin det viktigaste en pokerspelare måste lära sig. Tålamod låter dig vänta till förutsättningarna är de rätta innan du agerar. Tålamod och disciplin är på många sätt två sidor av samma mynt då de hänger så nära samman. Det är svårt att bemästra det ena utan det andra.
  • Lär dig läsa andra spelare. Att kunna läsa andra spelare så att du kan spela dem och inte bara korten är mycket viktigt. Detta är speciellt sant om du spelar offline men även online är det bra att kunna läsa andra spelare. En viktig del i att lära sig läsa andra spelare är att lära sig att koma ihåg andra spelare och ha en liten mental fil på hur de spelar. Om man spelar online kan man också skriva ner anteckningar om andra spelare direkt i pokerklienten men även här är det bättre ju mer man kan komma ihåg att ha i huvudet.
  • Lär dig variera ditt spel. De flesta riktigt bra spelare kan vara mycket svåra att läsa eftersom de varierar sitt spel mycket. Att lära sig att variera sitt spel vid rätt tillfällen och på rätt sätt kan vara mycket svårt. Det är något man bör experimentera mycket med tills man lär sig att få det rätt.
  • Lär dig pott odds väl nog för att du alltid instinktivt vet hur stora odds du har att förbättra din han och vilka pottodds det ger. Att behöva räkna ut odds gör det svårare att agera snabbt och kraftfullt.
  • Lär dig att spela på så många bord som möjligt samtidigt. En stor del av ett pokerproffs jobb består som tidigare nämnt av grinding. Ju fler bord du framgångsrikt kan spela på samtidigt desto fler händer kan du spela och desto mer pengar får du chansen att vinna. Börja med att bara spela två bord och lägg sedan konsekvent till fler och fler bord varje gång du känner att du framgångsrikt kan spela på det antalet bord du redan spelar på.
  • Lär dig spela både Cash Games och turneringar. De båda alternativen kräver olika strategier och om du skall bli en framgångsrik pokerspelare är det bäst att behärska båda. Du kan dock också välja att bara specialisera dig på en typ av spel. Om du gör detta skall du stå vid ditt beslut och inte bli distraherad.
  • Prioritera pengar framför allt annat. Det kan ibland vara fresta att börja jaga ära och berömmelse istället för pengar när man spelar poker. Att fokusera på prestigefyllda live turneringar till allt för stor grad så att bankrullen blir lidande. Jag säger inte att man inte skall spela live turneringar. De kan vara både roliga och lönsamma. Man skall dock aldrig släppa fokus från det viktigaste, pengar. Poker är ett spel som fokuserar helt kring pengar och om man fokuserar på pengar och vinner mycket så kommer ära och berömmelse automatisk i sinom tid.

Det finns mycket mer att lära än det som jag har skrivit ovan men om du lär dig det jag har rekommenderat ovan så är du väl på din väg att bli en framgångsrik professionell pokerspelare och kommer ha lärt dig tillräckligt mycket för att lära dig resten själv.

Det är möjligt att lära sig allt man behöver veta för att bli en professionell pokerspelare på egen hand. En bra hjälp på väg är pokerboken Supersystem av Doyle ”Texas Dolly” Brunson. Troligtvis den bästa pokerbok som någonsin skrivits.

Om du får möjligheten så rekommenderar vi dock att du skaffar en mentor som kan hjälpa dig lära dig det du behöver veta och som kan ge dig stöd när det känns tungt. En mentor kan skynda på läroprocessen mycket eftersom de kan förklara det du har svårt att förstå och du får tillgång till deras erfarenhet. Kom dock ihåg att inte kopiera din mentors spelstil utan att utveckla en egen.

Jag vill önska dig lycka till i din kamp att bli en framgångsrik professionell pokerspelare och påminna dig att aldrig ge upp även om det känns tungt. Vi människor kan uppnå nästan vad som helst så länge vi inte ger upp.